Samsun Üniversitesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü 2020-2021 Akademik Yılında Öğrenci Alımına Başlıyor

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ

İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ

İNGİLİZCE MÜTERCİM VE TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ

Akademik kadromuz; Ankara Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi gibi Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden mezun olmuş, uluslararası platformda tanınmış yayınevlerinde alana katkıda bulunacak nitelikli çalışmalar yayımlamış, TUBİTAK ve YÖK gibi kurumlarca araştırma desteklerine layık görülen, çeviri sahasına hakim ve piyasanın işleyişini iyi bilen öğretim üyelerinden oluşmaktadır.

Müfredatımız, çeviri mesleğine yönelik eğitimi en nitelikli şekilde vermeye odaklanarak ve çevirmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda evrensel olarak hazırlanmıştır. Bölümümüz, çeviri kuramlarına hakim, piyasada ihtiyaç duyulan başlıca çeviri sahalarında teorik ve uygulamalı çeviri eğitimi almış, çeviri teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilen, üstün yazılı ve sözlü becerilere sahip, donanımlı çevirmenler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Çeviri teknolojilerini tanıtmayı ve çeviri sürecinde aktif bir şekilde kullandırmayı hedefleyen bölümümüz, teknoloji dostu bir eğitim sistemi uygulayarak çağın gereksinimlerine ayak uyduran, teknolojiyi mesleki yeterliliğini geliştirmek amacıyla aktif bir şekilde kullanan nitelikli çevirmenleri piyasayla buluşturacaktır.

Avrupa Birliği şartlarına ve TS ISO 4043 standartlarına uygun Eş Zamanlı Çeviri Laboratuvarımız, sözlü çeviri eğitiminde ve konferans çevirmenliğinde ihtiyaç duyulan ileri teknoloji ekipmanlarla donatılmıştır ve öğrencilere gerçek bir konferans ortamının simülasyonu içerisinde eğitim almalarına olanak tanımaktadır.

Bölümler arası düzenlenen Çift anadal programı ile öğrenciler, ilgi alanlarına uygun bölümlerde eğitim alma ve çift diploma hakkı kazanma olanağına sahiptirler.

Erasmus programı kapsamında, özellikle AB ülkelerinde çeviri eğitimi veren kurumlarla yapılan anlaşmalar sayesinde, öğrencilerimiz Avrupa Birliği dahilinde çeviri eğitimi alabilecek ve alana özgü yetilerini farklı platformlarda geliştirme olanağına sahip olacaklardır.

Müfredatımızda yer alan zorunlu staj uygulaması sayesinde öğrenciler, Türkiye’deki çeşitli kurum, kuruluş ve çeviri bürolarında stajyer olarak çalışabilecek ve piyasayı yakından tanıyacaklardır. Ayrıca piyasa şartları içerisinde çeviri teknolojilerini kullanmayı ve becerilerini geliştirmeyi öğreneceklerdir.

Öğrencilerimiz, İngilizcenin yanı sıra ikinci bir yabancı dil öğrenme ve bu dili ileri düzeye taşımaları halinde çift dilli çevirmen olabilme imkanına sahiptir.

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümümüzden mezun olacak öğrenci, dil becerilerini ve çeviri yetilerini kullanarak Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyine bağlı kurum ve kuruluşlarda, Dışişleri Bakanlığı’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Büyükelçilik ve Konsolosluklarda, üniversitelerin ilgili bölümlerinde, TRT ve diğer özel televizyon kuruluşlarında, bankalarda, uluslararası özel şirketlerde, uluslararası düzeyde organize edilen konferans ve toplantılarda, özel tercüme bürolarında ve çeşitli yayınevlerinde istihdam edilebileceklerdir.

Samsun Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü 2020-2021 öğretim yılında 40 öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlayacaktır.

 

01 Temmuz 2020

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM

  1. Ceyda dedi ki:

    Puan ve başarı sıralaması kaç ben göremedim

    1. mutercimtercumanlik dedi ki:

      Bölümümüz ilk kez bu sene öğrenci alımı yapacağı için halihazırda puan ve başarı sıralaması belirlenmemiştir. Ancak Samsun Üniversitesinin başarılı kadrosuyla birlikte iyi yapılandırılmış bir bölüm olduğumuz için ve kontenjanımız 40 kişiyle sınırlı olduğundan tercih listenizde ilk sıralara yazmanız bölüme yerleşme şansınızı arttırabilir.

      1. Esma dedi ki:

        Dilde sıralamam 21.618 acaba bu bölüme yerleşebilir miyim ??

        1. mutercimtercumanlik dedi ki:

          Şu anda bölümümüzün sıralaması ve taban puanı belirli değildir. Ancak sıralamanız güzel, bölümümüzü ilk sıralara yazarsanız yerleşme ihtimaliniz yüksek. İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü olarak size başarılar diliyoruz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

Öğrenci Destek Hattı