Zenginleştirme Programı – Book Club Etkinliğinde R.F Kuang’ın Babel Adlı Eserinin İlk Bölüm Tartışıldı

Samsun Üniversitesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümünün yürütmekte olduğu Zenginleştirme Programları kapsamında, vize haftası sebebiyle verilen bir haftalık aranın ardından gerçekleştirilen ilk etkinlik Book Club #1 oldu. Etkinlik kapsamında okunması için R F. Kuang adlı yazarın mütercim ve tercümanlık okulu, bu mesleği yapan kişiler ve çevirmenlik meslek etiği ana temaları etrafında kurguladığı Babel, or The Necessity of Violence isimli kitabı seçilmiştir. Seçilen eser etkinlik tarihinden bir süre önce öğrencilere iletilerek, ilk bölümün okunması gerektiği bildirilmiş ve böylece daha verimli bir söyleşi geçirilmesi planlanmıştır. Katılımcılarımızla birlikte İngilizce-Türkçe şeklinde çift dilli ilerleyen kitap sohbetimizde, kitabın çeşitli kısımlarında geçen çeviri faaliyeti ve farklı diller hakkındaki bölümler üzerine fikirler paylaşılmış ve bölümümüzün Araştırma Görevlisi Erdem Celal Gören’in seçtiği alıntılar üzerine beyin fırtınası yapılmıştır. Bölümümüz internet sitesinde yayınlanmış olan Zenginleştirme Programları takviminde belirtilen Book Club #2 (21 Aralık 2023) isimli etkinlikte kitabın tamamı üzerine tartışma gerçekleştirileceği için kitabın bitirilmesi gerektiği duyurusu yapılarak etkinlik sonlandırılmıştır. Canik Kampüsü Kütüphanesinde gerçekleştirilen etkinliğe tüm sınıf düzeylerimizden yoğun ilgi gösterilirken, katılımcılar etkinliğin ve seçilen kitabın ne kadar ilgi çekici ve geleceklerindeki meslekle ilgili İngilizce dilinde yazılmış bir kitap okumanın ne kadar faydalı olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

29 Kasım 2023