Doç. Dr. Eda KUŞKU SÖNMEZ, Öğrencilerimize Türkiye-AB İlişkilerini Anlattı

Samsun Üniversitesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümünün yürütmekte olduğu Zenginleştirme Programı, dönemin ikinci etkinliğinde üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde görev yapmakta olan Doç. Dr. Eda Kuşku SÖNMEZ’i konuk etti. 26 Ekim 2023 tarihinde EU Enlargement as a Long and Thin Road: The Case of Türkiye başlıklı sunumuyla öğrencilerimize Avrupa Birliği tarihi ve özellikleri hakkında bilgi veren Sönmez, konuşmasında Türkiye-AB ilişkilerinin detaylarına ve bu bağlamda çeviri sürecindeki önemli noktalara değindi; öğrencilerimizin konu hakkındaki sorularına açıklayıcı cevaplar vererek konuya derinlemesine hâkim olmalarını sağladı. Canik Kampüsü Cep Sineması’nda gerçekleştirilen etkinliğe tüm sınıf düzeylerimizden yoğun ilgi gösterilirken, katılım gösteren öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz etkinliğin oldukça bilgilendirici geçtiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

30 Ekim 2023