TÜBİTAK 2209-A VE B PROGRAMI SONUÇLARI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2022-1. dönem çağrı sonuçlarına göre Samsun Üniversitesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü olarak üç öğretim üyemizin danışmanlığında toplam dört projemiz desteklenmeye değer bulundu.

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kerem Kobul hocamızın danışmanlığında, Semanur Deniz ile Melike Kocaoğlu’nun projeleri “Hediyelik Eşya ya da Yöreye Ait Ürün Satan Esnafların Yabancı Dile Yönelik Yeterlilik, Deneyim, Tutum ve İhtiyaçlarının İncelenmesi”; Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Elif Taşdan Doğan hocamızın danışmanlığında, Zeynep Nazlı Çakır ile Selin Soylu’nun projeleri “Çevirmen (Seviye 6) Ulusal Meslek Standardına Yönelik Çevirmen Farkındalık ve Yeterlilik Düzeylerinin İncelenmesi”; yine Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Elif Taşdan Doğan hocamızın danışmanlığında, Birgül Güler ve Kadir Berke Gültekin’in projeleri “Kurumsal Uluslararasılaşma Kapsamında Üniversitelerde Çevirmenlik Mesleği Algısı: DOKAP Üniversiteleri Örneği”; ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur İplikçi Özden’in danışmanlığında, Sümeyra Demirtürk ve Sema Bölükbaş’ın projeleri “Samsun İlindeki Özel Çeviri Bürolarında Çalışan Çevirmenlerin Yaşadıkları Sorunlar Üzerine Görüşleri ve Çözüm Önerileri” desteklendi.

Öğrencilerimize, danışman hocalarımıza ve Teknoloji Transfer Ofisimizin bütün çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

23 Kasım 2022
Öğrenci Destek Hattı