Ayşenur Başaran ile Kariyer Günlükleri #2 (SAMÜÇEV)

Samsun Üniversitesi Çeviri Topluluğu tarafından; 15’ten fazla kitap hazırlığı, 4 adet okul öncesi kitap çevirisi, Türk dizi ve filmlerinin altyazı çevirmenliği, tam zamanlı editörlük ve çevirmenlik görevi yapan, Charles Dickens’tan “Bir Noel Şarkısı’nı” çeviren Ayşenur BAŞARAN ile online bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin moderatörlüğünü Samsun Üniversitesi Çeviri Topluluğu Başkanı Can Evliyaoğlu üstlendi. Ayşenur Başaran, kendi eğitim hayatında edindiği deneyimleri ve çalışma sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli konuları ve iş dünyasında bilinmesi gereken önemli isimleri öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilere, iş hayatına atılmadan önce eğitim hayatlarında yapılması gereken hususlara değinmesinin yanı sıra kendi iş hayatından örnekler verdi. Ek olarak, üniversite hayatında çeviri kulübü kurmasıyla ilgili bir çok deneyimini öğrencilerle paylaştı.

Etkinlik boyunca öğrenciler, Ayşenur Hanım’ın kıymetli bilgilerinden yararlanarak, kendi kariyer hedeflerine yönelik sorularını yöneltti ve eğitim hayatlarında neler yapılması gerektiklerine dair bilgiler kazandı. Samsun Üniversitesi Çeviri Topluluğu’nun söyleşi etkinliği, Ebru Çavuşoğlu ve Erdem Celal Gören’in katılımlarıyla gerçekleşti.

Söyleşinin Video Linki: Kariyer Günlükleri #2 Ayşenur Başaran – YouTube

20 Mart 2023