Erasmus ve Yurtdışı Eğitim Semineri

Samsun Üniversitesi, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nün her hafta Çarşamba günleri öğleden sonra düzenlediği Zenginleştirme Programı kapsamında, 15 Mart tarihinde moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur İplikçi Özden ile Dr. Öğr. Üyesi Ebru Çavuşoğlu’nun yürüttüğü, Erasmus Bilgilendirme ve Yurtdışı Eğitim konularında çevrimiçi seminerler verildi. Erasmus Kurum Koordinatörümüz Öğr. Gör. Dr. Mete Sipahioğlu’ndan Erasmus eğitim hareketliliği hakkında önemli bilgiler edinen öğrencilerimiz, daha sonra halihazırda Erasmus programı kapsamında Polonya’da bulunan öğrencilerimiz Kürşat Avcı ve Dilara Çakmak‘tan kişisel deneyimlerini dinleme ve onlara akıllarına takılan soruları sorma fırsatı buldular. Programın ikinci kısmında ise Work and Travel programını 1999 yılında Türkiye’de başlatan kurum olan Ozman Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer şirketi temsilcilerinden Begüm Güler Work and Travel programları hakkında ve Zeynep Şen ise yurtdışındaki dil okulu imkanları hakkında konuşmalar yaptılar. Yapılan bilgilendirmelerin oldukça faydalı olduğunu belirten öğrencilerimiz, seminer hakkındaki memnuniyetlerini dile getirdiler.

16 Mart 2023