Exchange-traded funds and FX volatility: Evidence from Turkey

Samsun Üniversitesi, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen bu haftaki seminerde üniversitemizin Doç. Dr. Aykut EKİNCİ’yi konuk olarak ağırladı. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında çalışmış, George Mason Üniversitesinde Misafir Öğretim Üyesi olarak bulunmuş olan Aykut EKİNCİ, şu anda Samsun Üniversitesinde Ekonomi ve Finans Bölümünde öğretim üyesi olarak ders vermekte ve Finans Anabilim Dalında çalışmalar yürütmektedir. 4 Ocak 2023 (Çrş) tarihinde, AZD102 kodlu sınıfta düzenlenen seminerde, Aykut EKİNCİ “Exchange-traded funds and FX volatility: Evidence from Turkey” konulu bir seminer verdi.

Bölümün 2. sınıf öğrencilerinin, İMT Bölüm Başkanı Doç. Dr. Adem SORUÇ tarafından verilen İMT209 kodlu “Ekonomi Metinlerinin Çevirisi” dersi kapsamında katıldıkları seminerde, Aykut EKİNCİ, borsa yatırım fonları ve döviz oynaklığı üzerine Türkiye’den örnekler vererek öğrencilerin ekonomik çeviride işine yarayacak önemli bilgiler paylaştı. Aykut EKİNCİ’nin İngilizce konuşarak yaptığı konuşmada, ardıl çeviriyi üstlenen Sümeyra Demirtürk, Sema Bölükbaş, Emir Şen, Zeynep Nazlı Çakır isimli öğrenciler, her slaytta sırayla konuşmacının sözlerini Türkçeye çevirdiler. Seminer sonrasında bölüm başkanı, öğrenciler ve Doç. Dr. Aykut EKİNCİ ekonomi ve çeviri ilişkisi üzerindeki fikirlerini paylaştılar ve seminere yönelik memnuniyetlerini dile getirdiler. Bunun yanında, öğrenciler, mezun olmadan önce özel bir çeviri alanına yönelik yazılı ve ardıl tercüme yapmaları, bu şekilde tecrübe edinerek mesleğe olan güvenlerini ve yeteneklerini artırdıkları dersi veren Doç. Dr. Adem SORUÇ’a teşekkürlerini sundular.

05 Ocak 2023