İngilizce Yeterlik Sınavı 1 Hakkında Duyuru

İngilizce Yeterlik Sınavı 1​bilgileri aşağıda belirtilmiştir.
Sınav Yeri: ​Samsun Üniversitesi Canik Yerleşkesi
Tarihi:​30.09.2020
Başlangıç Saati:​10:00 (Öğrencilerin sınıflara yerleştirilmeleri ve HES kontrollerinin beklemeden yapılabilmesi için 1 saat önceden yerleşkede olmaları gerekmektedir.)
Bitiş Kısmı:​ 13.10
Belgeler:​ Öğrencilerin sınava kabul edilmesi için kimlikleri ve öğrenci belgelerinin yanında olması gerekmektedir. Öğrenci belgeleri e-devletten yada Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından (3.kat) alınabilir.
Sınıflar:​ Sınav sabahı salon listeleri bahçedeki panolarda ilan edilecektir.
Ulaşım:​ Öğrencilerimiz özel araçla yada Hasköy dolmuş hattını kullanarak kampüsümüze ulaşabilir.
Hasköy Dolmuş Hattı:
Kalkış ve Güzergah: Samsun Serbest Bölge Durağı – Cumhuriyet Meydanı – Shell Durağı – Belediye Evleri Durağı – Karşıyaka Durağı – Hasköy Durağı – Samsun Üniversitesi

Kalkış Saati: 7.30’dan itibaren sınav süresince dolmuş hattı çalışacaktır.

Sınav İçeriği:

·​ ​Sınav çoktan seçmeli sorulardan oluşmakta ve dört (dinleme, okuma, kelime ve dil bilgisi ve yazma) bölümden oluşmaktadır.
·​ ​Dinleme bölümü 20, okuma bölümü 21, kelime ve dilbilgisi bölümü 29 sorudan oluşmaktadır.
·​ ​Yazma bölümü dışındaki 70 çoktan seçmeli her sorunun değeri 1 puandır.
·​ ​Yazma bölümü 30 puan değerindedir.
·​ ​Cevaplar öğrencilere verilecek optik cevap forumuna işaretlenecektir.
·​ ​Soru kitapçığına ve dinleme sınavının not alma kağıdına yapılan işaretlemeler dikkate alınmaz ve puanlandırılmaz.
·​ ​Sınav iki oturumdan oluşmaktadır.
·​ İ​lk oturum dinleme, okuma ve kelime ve dilbilgisi bölümlerinden oluşmaktadır. Birinci
oturumdan sonra 15 dakikalık bir ara verilecektir.
·​ ​Aradan sonra gerçekleşecek 2. oturum yazma kısmından oluşmaktadır ve süresi 45 dakikadır.

27 Eylül 2020